Translate

dilluns, 12 de gener del 2015

Bretxa digital


Aquest enllaç us poratrà a un vídeo d'un testimoni real de paràsili cereblar. Na Cati té 38 anys i és de Manacor. Fins fa ben poc gairebé no es podia comunicar amb ningú i gràcies a l'avançada tecnologia, ara pot fer-ho amb el moviment dels ulls i una màquina. 

Després de veure aquest vídeo, quedarem realment sorpreses del punt on pot arribar la tecnologia. Sembla increïble com una persona amb paràlisi dels quatre membres sigui capaç de comunicar-se només amb els ulls. És d’admirar la manera com avança la tecnologia, que només movent ella el cap i els ulls pugui encendre els llums, la radio, la televisió, comunicar-se amb la seva mare, expressar el que sent… Són moments de màxima satisfacció i felicitat per part de la família després de 38 anys.
Totes les persones haurien de ser capaces d’assolir els seus propis objectius, i com no, també na Cati, el somni de ser dissenyadora. Són persones com la resta i no per això se les ha de discriminar.
Desgraciadament la tecnologia avança a marxes tan forçades que no tothom hi està completament adaptat. Aquesta bretxa, ja sigui social, d’edat, per discapacitat… hauria de desaparèixer tan aviat com sigui possible. Nosaltres, com a futurs professors, tot i que els nostres alumnes seran plenament nadius digitals, el que hem de fer és lluitar contra tot tipus de bretxa digital. El fet de tenir un afectat per la bretxa no ens ha d’impedir fer ús de la tecnologia. Tot el contrari. Hem de ser capaços de fer-ne ús de tal manera que tothom en pugui gaudir. Sinó aquesta bretxa durarà per sempre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada